Bästa Betongvibratorn – 4 Bäst i Test [Lista & Guide]

Professionella verktyg är inte längre enbart för proffs. Idag finns det ett stort utbud av professionella verktyg för både profss och hemmafixare.

Med populariteten för gör-det-själv-metoder idag, förvånar det oss inte att husägare är mycket intresserade av småskaliga byggjobb. Idén är spännande, men utan ordentliga verktyg och utrustning kan resultatet bli dåligt och jobbet väldigt ansträngande.

En betongvibrator är ett verktyg som faller i kategorin “måste-ha” om du ska arbeta med betongprojekt. Men det är samtidigt ett verktyg som många ignorerar. När allt kommer omkring kan du inte förvänta dig att bygga saker såsom ett hus på en svag betonggrund.

Det finns en uppsjö av betongvibratorer på marknaden, som lätt kan göra dig förvirrad. För att hjälpa dig att hitta den betongvibratorn som passar dig bäst går vi igenom de bästa och mest populära betongvibratorerna på marknaden. Längre fram går vi även igenom allt du bör tänka på när du ska göra ditt val och slutligen använda maskinen.

Dessa maskiner kan få svåra uppgifter att se lätta ut och sätta cementen på nästan nolltid. Dessutom, tack vare vibrationerna, kommer du att kunna bli av med överflödig luft eller vatten, vilket resulterar i en komplett prestanda och en starkare struktur.

Betongvibratorer är också mycket mångsidiga vilket gör att du kan använda dem på en rad olika jobb. Dessutom, med alla uppgraderingar och innovationer är det mycket bekvämare än någonsin att använda betongvibratorer.

Betong är en rörig affär. Faktum är att även att förstå vad betong är kan vara förvirrande. Betong och cement förväxlas ofta med varandra – vad många människor kallar cementbilar är faktiskt betongblandare. Cement är ett pulverformigt ämne och betong är en vätska som sätter sig på den hårda ytan som du går på och ser varje dag. Cement är en av de avgörande ingredienserna vid tillverkning av betong, men cement kan också användas för att tillverka andra byggmaterial som murbruk. Blandarbilar snurrar för att blanda betongen och förhindra att den stelnar, och det rekommenderas i allmänhet att få betongen till sin destination på kortast möjliga tid, helst mindre än 90 minuter. Oavsett vilken förvirring betong kan orsaka, är det uppenbart att det är mycket jobb att hantera betong.

En annan viktig aspekt av att hantera betong är att se till att den har en bra konsistens när den väl härdat. När det hälls kan det bli många luftbubblor. Detta kan minska betongens strukturella integritet och utseende, vilket är varför det är viktigt att minimera antalet luftbubblor.

Det är där betongvibratorer kommer in. Som namnet antyder vibrerar de betong kraftigt för att säkerställa en jämn och slät finish. Det finns några olika typer av betongvibrationer, inklusive formvibrationer, ytvibrationer och inre vibrationer. Intern vibration är i fokus för alternativen nedan eftersom det kan utföras av en enda operatör. Sättet det fungerar är genom att föra in en sond ansluten till en slang i betongen. Änden vibrerar för att ge jämn konsistens.

Bästa betongvibratorn – bäst i test vibrator


Husqvarna AME1600

Detaljer

 • Kraftfull betongvibrator på 1,6kW
 • Maximalt varvtal på 12000 varv/min
 • För hög till låg betongkonsistens
 • Betongvibratorn har en elektrisk drivenhet med två hästkrafter
 • Enkelt borstbyte tack vare löstagbara pluggar
 • Gummimembran som skyddar mot stötar, damm och vatten
 • Spänning: 230V
 • Vikt: 6,1kg

Makita DVR350Z

Detaljer

 • Betongvibrator på 18V från Makita
 • Perfekt för att snabbt och smidigt stärka grunder och grundplattor av betong
 • Konstruerad för att skydda vitala delar av maskinen från betongstänk
 • Längd på 800mm
 • Antal vibrationer: 13000
 • Enkel hantering tack vare den låga vikten på 3kg

Dewalt DCE531N

Detaljer

 • Professionell betongvibrator från DeWalt
 • Konstruerad för att föra bort luft och stärka upp betonggrunder och plattor
 • Maskinen har en verktygsfri anslutning till skaftet vilket gör det enkelt att montera bort vid transport
 • Skydd mot betongstänk på vitala delar tack vare maskinens konstruktion
 • Spänning på 18V
 • Vibrationer: 15000 varv/min
 • Vikt: 3,08kg

Husqvarna AME600

Detaljer

 • Stark och lätthanterlig betongvibrator från Husqvarna
 • Perfekt för arbeten med tunna betonglager
 • Ansluts enkelt till ett vägguttag med 5m kabel
 • Avstängningsskydd
 • Motorn levererar 600W
 • 3000 varv/min
 • Vikt: 1,9kg

Köpguide för betongvibratorer

Det finns en rad prisvärda och dyra alternativ av betongvibratorer på marknaden men din investering är motiverad först när du väljer en enhet enligt dina behov. För det har vi kombinerat en lista med några viktiga punkter att tänka på när du gör ditt val.

Det är dessa aspekter som skiljer toppprodukterna från de som inte är så bra. Även om de alla kanske ser likadana ut, är de bästa betongvibratorernas anatomi lite annorlunda.

Det är utifrån dessa punkter som vi har formulerat vår lista, men du måste fortfarande välja det bästa bland det bästa. Därför, genom att ta del av detaljerna, kommer du att ha mycket bättre förutsättningar att göra ett välgrundat val. En av de mest populära verktygen är milwaukee betongvibrator.

Vibrationer per minut

Vibrationerna per minut (eller VPM) är en viktig faktor som bestämmer verktygets hastighet. Enkelt uttryckt högre VPM, desto mindre tid tar det att ta bort fukt och bubblor. Vi rekommenderar 12 000 VPM för standardanvändning, medan jobb av professionell kvalitet kan kräva runt 16 000 VPM, minst.

Vibrationshastigheten är en viktig egenskap att leta efter i en betongvibrator, men den är inte den viktigaste. Du behöver en bra VPM eller vibrationer per minut, vilket är anledningen till att den genomsnittliga VPM för en betongvibrator är runt 12 000 – 14 000. Skakningarna tvingar luftbubblor upp och ut, samtidigt som den komprimerar och konsoliderar betongen så att den blir starkare och håller längre. Kort sagt, ju mer VPM, desto snabbare kan betongvibratorn arbeta.

Motor

Tillsammans med VPM står motorns kraft för enhetens effektivitet. Även om din budget inte tillåter dig att välja ett verktyg med hög VPM, rekommenderar vi starkt att du väljer en kraftfull motor som kompenserar för hastighet med effektivitet.

Elektrisk vs. batteri

Om portabilitet är överst på din prioriteringslista, rekommenderar vi att du väljer en batteridriven betongvibrator, eftersom den eliminerar behovet av att ha en strömkälla i närheten. När det gäller elektriska betongvibratorer är det att föredra en längre nätsladd.

Varaktighet

Det viktigaste är att din modell måste klara kraven från jobbet dagligen. En betongvibrator kommer sannolikt att utsättas för de tuffaste förhållanden, och i det avseendet har den inte råd att gå sönder. Designerna måste vara försiktiga och använda kvalitetsmaterial så att du får en lång livslängd.

Dessutom har du mycket arbete att göra och kan inte bara fokusera på en uppgift. De bästa betongvibratorerna minskar arbetstiden avsevärt, vilket gör att du kan fokusera på andra saker. Dessutom, ju snabbare du får ditt jobb gjort, desto större chans har du att arbeta med olika projekt.

Men att vara snabb betyder inte att kompromissa med effektiviteten. Det måste finnas en exakt balans mellan tempo och resultat, och de bör komplettera varandra för bästa resultat.

Vibrationsområde

Vibrationsområdet för en betongvibrator överstiger axelns längd. Axeln kan mäta 1 meter men vibrationsområdet kan vara betydligt mer. Många betongvibratorer har en räckvidd på cirka 1,5m radie från vibrationscentrum. På samma sätt, för en plåtformad betongvibrator vill du inte bara ha vibrationerna på ytan eller under plattan. Kontrollera tillverkarens specifikation för vibrationsintervallet.

Vibrationsstyrka

Styrkan på betongvibratorn du behöver beror på vad du använder den till. Om du försöker ta bort vissa material eller om du vill säkerställa att betongen hamnar rakt in i hörnen av ett byggprojekt, är styrka en nödvändighet. Du kommer också att behöva känna till hållfastheten i förhållande till tjockleken och densiteten på din våta betong för att få rätt nivå av konsolidering.

Några snabba tips om hur du använder en betongvibrator

 • Om du har en vibrator av axeltyp, sätt alltid in den vertikalt i betongen innan du slår på maskinen.
 • Undvik att böja vibratorn för mycket under användning eftersom detta kommer att slita ut den mycket snabbare.
 • Stoppa vibrationsprocessen så snart luftbubblor inte längre kommer ut från ytan och den har ett snyggt, slätt utseende.
 • Använd en mindre, lättare vibrator för små, enkla jobb. Använd de större, mer kraftfulla för professionella jobb.
 • Tvinga aldrig in en betongspets i betongen. Motståndet du upplever kan vara armeringsjärnet (stålförstärkningsstänger eller armeringsnät).
 • Använd inte en betongvibrator som ett betongplaceringsverktyg. Du kan få ojämna eller inkonsekventa ytor, såväl som andra problem som kan sluta med allvarliga problem med tiden.
 • Innan du påbörjar ditt nästa hemförbättringsprojekt med konkreta funktioner bör du seriöst överväga att använda en betongvibrator för att ge din betong en jämn konsistens, bra konsolidering och inga luftbubblor. Som vi nämnde tidigare kan luftbubblor som sätter sig i en betongkonstruktion eller gångväg orsaka en hel del problem i framtiden med sprickor, hål och andra problem. Få jobbet gjort som ett proffs med en betongvibrator och du behöver inte oroa dig för framtida problem.
Superlåga priser på utvalda produker hos proffsmagasinet!
Superlåga priser på utvalda produker hos proffsmagasinet!