Hur ny Landskapsplanering kan Hjälpa dina Energieffektivitetsåtgärder

När människor tänker på energieffektivitetsåtgärder föreställer sig många av dem smarta hemenheter eller solpaneler på sina hustak. Men det finns ett annat viktigt område i hemmet som folk förbiser alltför ofta när de tänker på energieffektivitet: deras utomhusområden.

Tro det eller ej, landskapsarkitektur kan på allvar hjälpa energieffektiviseringsåtgärder på din fastighet. Genom att minska mängden vatten du använder på din gräsmatta, köpa rätt växter för skugga och anpassa några av dina vanor kan du kanske spara avsevärda summor pengar.

Minska din vattenförbrukning

Vattenanvändning utomhus står för 30 % av hushållsanvändningen i USA, och mycket av detta vatten slösas bort av faktorer som avdunstning och avrinning. Men orsaken bakom de flesta utomhusvattenutgifter är ännu enklare än så: många människor äger helt enkelt växter som kräver för mycket vatten. Du kan minska mängden slöseri med vatten på din trädgård genom att ersätta ditt gräs med växter som naturligt kräver mindre vatten. Processen med landskapsarkitektur med sådana funktioner kallas xeriscaping, och det kan minska din vattenförbrukning med över 80%.

Växtval är inte det enda steget för att framgångsrikt bearbeta din trädgård. Du kanske också funderar på att byta ut din gräsmatta med en uteplats eller ett lager barkkompost. Om du inte är villig att göra det, överväg att leda vattnet du använder på din gräsmatta till användbara platser via markkonturering. Detta kan hjälpa dig att avleda avrinning till funktioner som regnträdgårdar, istället för att låta det rinna ut på gatan och ner i ett stormavlopp.

Plantering för skugga

Energieffektiv landskapsarkitektur handlar om mer än att bara spara vatten. Du kan också hjälpa till att sänka temperaturen i ditt hem med växter som ger ordentlig skugga. Undvik lövträd, eftersom de är karga i ungefär halva året.

Överväg istället att plantera barrträd som vintergröna växter och tallar, som erbjuder betydande skugga året runt, vilket gör dem till ett utmärkt sätt att kyla dina väggar och tak om du bor i en del av landet som är relativt varm hela året. Du kan dra energibesparingar på mellan 15-50 % på detta sätt. Se bara till att träden du planterar är minst 6 fot höga och planterade på södra eller sydvästra sidan av ditt hem.

Mät dina energieffektivitetsåtgärder

Att sätta energieffektiva landskap på plats är viktigt, men det är också viktigt att vårda dem samvetsgrant. För att göra det kanske du vill samla in lite data om dina nuvarande vanor så att du kan se var det finns utrymme för förbättringar. Överväg att använda en app som ber dig om information om ditt hem och dina vanor och sedan ger förslag på hur du kan optimera dina energibesparingar. Att använda ett datadrivet tillvägagångssätt för att sänka din energiförbrukning är ett av de mest effektiva och pålitliga sätten att krympa den varje månad.

Att använda mindre energi i ditt landskap hjälper dig att skydda jordens resurser och kan ge dig betydande långsiktiga besparingar. Kom ihåg att landskap med funktioner som inte kräver mycket vatten, använd träd för att skugga ditt hem och håll koll på dina underhållsvanor utomhus. Om du gör det bör du upptäcka att dina landskapsinsatser lätt kan göra ditt hörn av världen till en grönare och renare plats.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!