Trägolv – Användning av Ek – En Vanlig men Elegant Look

Att avgöra vilken typ av golv som fungerar bäst i ditt hushåll beror på din designvision, regim och ekonomiska. Att lägga nya golv är ett dyrt och tidskrävande förslag, så du måste vara säker på att få det rätt. Trägolv är ett utmärkt val för de flesta hushåll på grund av deras legitimitet, robusthet och unika skönhet. När du tänker på montering av trägolv måste du välja det bästa som finns på marknaden.

Det finns två kategorier av trägolv; det ena är massivt lövträ och det andra konstruerat trä. När du väl har lärt känna avvikelserna kommer du att kunna bestämma dig för vilken du ska välja för renovering av ditt hem.

Skillnad mellan massivt och konstruerat trägolv

Den enda massiva träbiten är långvarig och robustare än andra typer. Golvskivan är ungefär en kvarts tum tjock. De kan antingen spikas eller häftas till en grund. Massiva träbitar kan variera i kvalitet och är därför inte lämpliga för alla lägen.

Solitt trägolv

Dessa kan placeras i vilket rum som helst i ditt hem. De fungerar bäst på platser ovan marken. Därför kan du använda dem i källaren, uppvärmda system och badrum. Konstruerade trägolvbrädor kan vara ett användbart alternativ.

Konstruerade trägolv är gjorda av flera skivor av trä med ett övre lager av lövträ. Det översta lagret är naturligt. Under plywooden ligger skiktade korn som går åt olika håll. Skivans struktur blir mycket stabil och har ökad styrka. Detta förhindrar att den expanderar och drar ihop sig på grund av fukt som kan finnas i området.

Konstruerade trägolv är mångsidiga, kan användas i alla delar av hushållet. De kan monteras med ett urval av procedurer, inklusive klistra, balansera med ett underlag eller klicka och låsa spår. Det översta lagret är smält över plywood. De kan monteras på en betongplatta och användas i både fuktiga och torra förhållanden.

Det mest raffinerade och eftertraktade golvet är ekträ. Ekgolvet ger en elegant atmosfär. Den naturliga looken är mer sofistikerad. Bortsett från det har ett trägolv i ek följande egenskaper:

1. Ek ser mer fashionabelt ut

Fördelen med ek är att den ser modernare ut och mindre gammaldags. Det beror på att växtringarna är närmare varandra, så ådringarna är slätare och har ett jämnare inflöde. Ek tenderar att ha mer organiska linjer, så den är lite rakare.

2. Mer hållbarhet än andra material

Golven gjorda av ek har en anständig stabilitetsklassning som gör det tufft mot fördjupningar och repor . Även i situationen där ditt golv får ett betande, kommer kornen av ekgolv att hjälpa till att dölja dessa mer än plana golv. Vanligtvis kommer ditt golv att hålla i många decennier om du tar hand om det ordentligt.

3. Vattentålig

Ekgolv är ett perfekt val för kök eftersom det är en bräda med sluten korn. Det betyder att dess hål är överbelastade så att vätskan inte kan komma in lika snabbt. Ek används flitigt i båtmontering och framåtvända grindar för just detta motiv. Du kan också använda ek i entréområden där blöta promenadstövlar och kläder kan ge extra fukt. Ek är inte vattentåligt, men det ger tillräckligt försvar.

4. Många nyansval

Ek går väldigt fint med oljor och reaktiva behandlingar. Dessa blir mer och mer utbredda för varje dag som går. Olja gör ett fantastiskt arbete med att absorbera nyanser och ger dina golvbrädor en härlig överdådig ton. Ek är en delikat neutral nyans. Det är anledningen till att det går bra med grått och andra minimalistiska färger. Inte nog med det, utan både röd och vit Ek kan passa bra med mörkare märken.

5. Ek är kostnadseffektiv på många områden

Trots alla fördelar som ek erbjuder är den rationellt värderad på grund av dess välskötta skogsplanteringsprinciper på platser som Kanada och Europa. Den växer i stor mängd runt den nordamerikanska kontinenten. Efterfrågan på ekgolv har ökat. Det kan leda till att priset stiger. Under de kommande åren kan utbudet av ek minska på grund av att människor använder mer och mer av ek.

6. Intressant trästruktur

Om du vill ha ett distinkt utseende för ditt hus bör du prova ekgolvet. Det ger en mer naturlig look. Det känns som att gå i en skog omgiven av träd. Man känner sig ganska bekväm i den. Även för ögonen känns det normalt och naturligt. Defekterna i brädorna gör den mer autentisk.

Varje hål eller repa ger den en karaktär. Du får uppleva huset som aldrig förr när du väl har ekgolv.

Typer av ekgolv

Även om det finns många sorters ek runt om i världen, är de dominerande arterna vit och röd ek.

Vit ek

Det finns i stora mängder i stora områden i Nordamerika. Den har ett rakkornigt utseende med en lite slipande konsistens. White Oak är mycket utbredd bland träarbetare och personer med anknytning till golv- och byggbranschen.

Om du jämför det med röd ek, du kommer att upptäcka att vit ek har längre fibrer som tillåter liten vattendiffusion.

Röd ek

Det finns främst i Nordamerika. Konsistensen av röd ek är grov och kornen ser raka ut. Det är på grund av denna anledning som mest används till möbler, hyllor, skåp och andra liknande saker.

Rödekarna tros vara stabila i staden eftersom de tål föroreningar och tuff miljö.

Slutsats

Om du letar efter ett karakteristiskt utseende bör du välja ekgolv. De kan vara lite dyra jämfört med andra träd, men på många ställen är de rimligt prissatta. Dessutom är de lätta att rengöra och är både hållbara och extremt vackra. De ger ditt hem en inbjudande och bekväm känsla.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!