5 Fantastiska och Trendiga Målningsidéer för ditt Hem

Att måla ditt hus är ganska populärt gör det själv projekt husägare tar på sig. En ny färg i ett rum kan verkligen förändra saker och ting och kostnaden är minimal jämfört med andra ombyggnadsprojekt. Det är ett lågrisk sätt att piffa upp saker och få ditt hem att kännas spännande och trendigt. Även om det slutade med att du ogillade lackeringen är det lätt att fixa.

När du gör dig redo att göra en ändra och måla ett rum i ditt hem du spenderar förmodligen åtminstone lite tid på att undra vad som är populärt just nu eller vilka tekniker du bör använda.

Hemdesignprogram har gjort inredningsförändringar till ett hett ämne som husägare älskar att se och testa.

Om du gör dig redo att måla ett rum i ditt hem, finns det många bra designtrender och tricks du kan hitta på nätet. Allt från kommersiella målartips du kan stjäla och använda hemma till trender som är heta och populära just nu finns till hands. Här är fem av dessa fantastiska målningsidéer som du kan använda för ditt eget hem.

1. Geometriska väggar

Väggar behöver inte vara enfärgade längre. Nya trender kommer ut och geometriska mönster på en accentvägg i ditt vardagsrum eller sovrum är särskilt populära just nu. Du kan omfamna denna designidé genom att tejpa av former med målartejp och använda en kompletterande färgpall för att måla varje sektion i olika färger.

Denna look skulle förmodligen inte vara bra för ett helt rum. Det är troligtvis lite för hektiskt för att ta över varje vägg i ditt vardagsrum, till exempel. Du kommer också att vilja planera designen noggrant och se till att du väljer färger som fungerar bra tillsammans och i ditt rum. Om dina färger krockar eller inte drar ihop rummet kommer det bara att se slarvigt och dåligt ut.

Du vill också se till att du använder bra färg och målartejp. Om du väljer någon av dem efter billigare alternativ kommer det att resultera i linjer som inte är lika rena eller färg som ser lite fläckig ut. Eftersom designen kommer att förlita sig på skarpa linjer och vara svår att bättra på måste du använda rätt verktyg första gången för att få det att fungera.

2. Måla mindre ytor för stora förändringar

Det är okej om du inte vill ta dig an att måla ett helt rum . Om du fortfarande vill ha en förändring och du inte vill lägga tid och kraft på ett stort projekt, kan du ändå få ditt hem att se fräscht ut med mindre förändringar. Du måste bara vara lite kreativ om vad du ska måla och vilka färger du ska använda.

Du kan måla saker som fönsterbågarna i ditt hem för att skapa en livlig look. Du kommer att vilja välja en djärvare färg för maximal effekt med denna idé. Om du väljer något som vitt eller grädde, kommer du bara inte att få mycket av en förändring i rummet. Täck mindre ytor med metalliska, neon- eller juveltoner istället.

Om det inte är din grej att måla fönsterkarmar kan fortfarande måla mindre ytor för att få stor inverkan. Överväg att måla insidan av din ytterdörr för att förändra saker i ditt vardagsrum, eller måla armaturer i ditt sovrum för ett nytt och oväntat utseende. Den allmänna idén här är bara att gå litet men tänka stort.

3. Måla klinkergolv

Målning behöver inte begränsas till dina väggar, särskilt inte på senare tid. Om du har kakelgolv i ditt badrum eller kök som ser snåla eller slitna ut kan du måla det för ett nytt utseende. Pinterest är full av förslag på de bästa sätten att måla ett klinkergolv och du kan hitta bra inspiration där om du tänker seriöst på den här idén.

Om du väljer att måla ditt golv kom ihåg att lägga ner mycket möda på att undersöka hur du bäst förbereder golvet för att säkerställa att färgen faktiskt sitter kvar i mer än en dag eller två. Detta kommer definitivt att förändra hur ditt rum ser ut, men det kommer inte att ta bort behovet av att byta ut kakel någon gång. Ändå, om du dör efter ett nytt perspektiv och med en begränsad budget, kan måla kaklet vara något du verkligen tycker om under några år.

4. Testa kritfärg

Kritfärg torkar ner för att göra vilken vägg som helst till en svart tavla och det är väldigt roligt. Det är ett bra komplement till ett barnrum eller till och med i ditt kök. Du kan använda den som en plats för att göra inköpslistor eller låta dina barn bli galna och rita på väggen (se bara till att det bara är krita i deras små händer). Oavsett var du lägger kritafärg kommer det att ge en touch av nyckfullhet till rummet.

Detta är en ny chans att använda en liten förändring för en stor effekt. Du behöver inte täcka en hel vägg eller ett helt rum med kalkfärg. Du kan dela av ett litet område på den plats du tror att du faktiskt skulle använda den. Sänk ner för barn att rita på eller nära kylskåpet för inköpslistor. Vad du än bestämmer dig för att prova den här färgen på kommer säkerligen att vara en diskussionspunkt när du visar upp den för vänner.

5. Mörka väggar

Detta är något som inte är för alla men om du är redo för en stor dramatisk förändring kan du prova den här trenden. Mörka accentväggar är extremt populära i alla typer av heminredningsalternativ just nu. Du kan gå för full effekt och använda svart eller välja något lite mindre oväntat och prova en djuplila istället.

Tänk på att mörka väggar som får ett rum att se mindre ut mestadels är en dekorationsmyt, men denna trend dyker fortfarande bara upp som en accentvägg. Den här kan ta mycket ansträngning att täcka över så se till att du älskar färgen innan du börjar. Ett testprov skulle vara en bra idé innan du går all-in på just denna trend. Om du älskar swatchen, gå för det och omfamna det dramatiska utseendet. Det är en vågad makeover på rummet som du definitivt kommer att vilja visa upp.

Slutsats

Att måla ditt hem ska åtminstone vara lite roligt. Det är ett bra sätt att testa de designtrender som du har varit nyfiken på. Tänk bara på att du måste göra lite förberedande arbete och städa upp för att se till att jobbet ser så polerat ut som möjligt. Så länge du lägger ner en bra mängd totala ansträngningar kommer du att älska slutresultatet. Lycka till och trevlig inredning.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!