7 Saker du kan Göra för att Förhindra Duschläckage

Duschläckor är utmanande. De utvecklas på ett långsamt och omärkligt sätt. När du har märkt det betyder det att skadan redan är allvarlig. I en sådan situation har du inget annat val än att spendera extra på reparationstjänster. Ingen vill det. För att hjälpa dig undvika en sådan situation har vi samlat sju av de saker som du alltid bör göra för att säkerställa att du inte upplever vattenskador från vattenläckor.

Varför bör duschläckor undvikas

Vattenskador bör undvikas alla gånger eftersom det kan orsaka följande:

 • Material slitage – vattenskador kommer att i hög grad påverka kvaliteten och tillståndet på ditt utrymme
 • Komprometterad strukturell integritet – om skadan är mas sive, det kan äventyra den strukturella integriteten hos ditt hus
 • Hälsorisk – människor hemma kan uppleva allergier och lida av andningsproblem<
 • Dyra reparationsavgifter – du måste be om experthjälp eftersom vattenskador inte är ett enkelt problem som du lätt kan göra DIY

Tecken på läckande dusch

Om du tror att du redan upplever vattenskador men du inte är helt säker än bör du kontrollera följande tecken:

Sprickor

 • Skadade underdel
 • Porösa injekteringsfogar
 • Mukig lukt
 • Möglig silikon
 • Vattenpölar
 • Droppande dusch
 • Droppande kranar
 • Sprickade plattor

Proffstips: För att kontrollera om du verkligen har en läckande dusch kan du göra ett översvämningstest. För att göra ett översvämningstest måste du helt enkelt:

 • Blockera ditt avlopp.
 • Fyll basen på din dusch med vatten. Sådant vatten bör tas från en separat källa.
 • Markera vattnets höjd.
 • Lämna vattnet i en halv dag eller en hel dag.
 • Efter en halv dag eller en hel dag, kontrollera vattennivån.
 • Om den minskade avsevärt, då är något av och du lider verkligen av vattenskador.

Om du ser någon av tecknen är det dags att söka hjälp från experter.

7 Saker du bör göra för att undvika vattenläckor

Du bör regelbundet göra följande för att säkerställa förebyggande av vad er skada.

Impregnering

Du bör vattentäta ditt utrymme. Vattentätning innebär installation av ett högvattentätt membran som förhindrar vattenskador. Du bör också välja en robust duschkar i akryl som ska installeras korrekt. Vanligt underhåll bör utföras på sådana duschkar.

Regelbundna kontroller

Du måste kontrollera regelbundet dina silikon-, injekteringsbruk och omkretsfogar. Skador på följande är lätt observerbara. De är också den vanligaste boven i scenarier för vattenskador. Du kan använda omedelbara gör det själv hacks som en tillfällig lösning på läckande fogar. Du måste kontakta en specialist efteråt.

Droppcheckar 

Du bör regelbundet kontrollera dina duschkranar eller -munstycken för dropp. Dropp är inte bara irriterande för öronen, utan de resulterar också i så mycket slöseri och extra utgifter. Du bör alltid omedelbart åtgärda ett droppproblem. Att låta droppen fortsätta kan orsaka omärkliga storskaliga vattenskador. För att undvika omfattande skador bör du låta en legitimerad rörmokare göra ett tryckprov.

Du kan reparera dropp på egen hand . Du kan helt enkelt behöva byta ut några inre delar som redan är utslitna. Om du skulle anlita en licensierad rörmokare kan han eller hon byta ut sådana inre delar åt dig.

Duscharmhälsa

Var placerar du din schampohållare? Du gör fel om du har den placerad på duscharmen eftersom det kan orsaka en duschläcka. Duschläckaget påverkas eftersom en sådan placering ger extra vikt. Sådan extra vikt kan skada själva rörsystemet på din vägg. För att undvika detta, installera bara en separat schampohållare.

Val av entreprenör

Leta alltid efter den bästa entreprenören. Det är ett tråkigt faktum men du måste veta att de flesta reparationer av vattenskador är resultatet av dåligt utförande. Naturligtvis kan du också skylla på vanligt slitage men det är främst dåligt utförande som kräver massiva reparationer som kostar mycket. För att undvika sådana oönskade utgifter, leta efter en pålitlig entreprenör med trovärdighet, integritet och bevis på utmärkt arbete. Fråga runt och gör intensivt research online om din blivande entreprenör. Leta efter recensioner och vittnesmål från tidigare kunder.

Frätande rengöringsmedel 

Känner du till syrahalten i dina rengöringsprodukter? Hur är det med deras alkaliska innehåll?

Du bör alltid kontrollera sådana saker som att rengöringsprodukter som är mycket sura eller alkaliska är frätande. Det är mycket effektivt för att rengöra smuts men det kan också allvarligt skada ditt injekteringsbruk, plattor och silikon. Skadade plattor, injekteringsbruk och silikon leder till vattenskador.

Du skulle inte vilja att vattenskador någonsin skulle uppstå så du bör alltid vara försiktig när du väljer dina rengöringsprodukter. Om du kan, bör du använda en med lite eller inget innehåll av syra eller alkali.

Duschskärmskontroll

Du bör också regelbundet kontrollera din duschskärm. Om du ser några läckor utanför duschen är det möjligt att din silikontätning redan är skadad. Din duschskärm håller silikonförseglingen så du bör alltid se till att den är i gott skick.

Du bör aktivt schemalägg regelbundet underhåll och aktiviteter för att säkerställa att du inte t lider av vattenskador. Om det redan är uppenbart att vattenskador finns bör du omedelbart kontakta specialister. Detta beror på att ju längre du skulle vänta på en lösning, desto större skada skulle det bli. Om du kunde göra DIY-grejer, gör det. Men alla gör-det-själv-hack är tillfälliga så du bör fortfarande kontakta en specialist.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!