Dessa 4 Loftkonverteringar kan Göras på en Budget

Redo att konvertera ditt loft till ett mer funktionellt Plats? En loftkonvertering är processen att bygga om ett tomt loft till ett användbart rum.

Du kan använda ditt loft för mer än bara förvaring. Loftkonverteringar är ett utmärkt sätt att göra utrymmet mer funktionellt och öka ditt hems andrahandsvärde. Dessutom kan loft vara ett bra ställe att fly för att ge ditt hem den där extra “wow”-faktorn.

Varför du borde Konvertera ditt loft

Här är några av de främsta anledningarna till att konvertera ditt loft och göra det till ett roligt, inbjudande utrymme.

1. Ökat bostadsutrymme

Någon gång kan du börja växa ur ditt hem. Att föda ett nytt barn eller ha tonåringar betyder att du behöver mer utrymme. Istället för att flytta kan loftkonverteringar vara ett bra alternativ. Ett extra rum ökar din totala bostadsyta.

Dessutom är loftkonverteringar mindre komplicerade än att göra renoveringar. Att lägga till en tillbyggnad till ditt hem kräver mycket planering och kräver extra utgifter. Å andra sidan är loftkonverteringar en enklare process och låter dig maximera ditt oanvända utrymme.

2. Du har nu ett rum med utsikt

En av De viktigaste fördelarna med att konvertera ett rum på översta våningen är att du har den bästa utsikten mot utsidan. Istället för att titta ut mot förbipasserande trafik kan du se toppen av träd med blommande blommor.

3. Loftkonverteringar kan vara energieffektiva

Med mer naturligt ljus som kommer in från fönstren sparar utrymmet energi. Korrekt isolering kommer att värma upp rummet jämnt. Du kommer också att spara pengar på dina elräkningar genom att maximera din energianvändning.

4. Det uppmuntrar dig att rensa bort

När du gör om ditt loft måste du rensa ut utrymmet. Detta gör att du kan gå igenom dina saker och komma på vad du kan bli av med. Eftersom du minskar ditt lagringsutrymme uppmuntrar det dig också att minska storleken.

4 budgetvänliga sätt att konvertera ditt loft

Även om det har många fördelar att konvertera din vind, har projektet några extra kostnader. Den genomsnittliga kostnaden är 200 000 kr för renovering på vinden. Här är några sätt att lägga till en extra bostadsyta samtidigt som du håller budgeten.

1. Lägg till takfönster

Detta är ett kostnadseffektivt sätt att tända upp i rummet. Att installera taklampor är en enklare process eftersom det inte kräver utvidgning av området eller bygglov. De hjälper också till att få in mer naturligt ljus.

Genom att lägga till takfönster kan du behålla rummets ursprungliga designelement. Du har också mer flexibilitet i var du vill ha dem placerade. När du bestämmer dig för placering, tänk på var du kan få den bästa ventilationen.

Det kostar cirka 5 000 kr till 30 000 kr att installera takfönster. Innan du startar projektet, se om ditt tak är inramat med en fackverk. Du kan behöva skära in i takstolen för ett takfönster bredare än 2 fot. Du bör då kontrollera ditt tak för eventuella VVS-ledningar eller VVS som kan vara i vägen.

Ta också reda på om du behöver en jakt. Det är en inramad tunnel som transporterar ljus in i taket nedanför. Strukturen är vanligtvis avslutad med gipsskivor och målad.

Överväg att installera ett plant takfönster för dess fuktbeständighet och termiska skydd. Den tillåter också maximal mängd ljus samtidigt som den minskar bländning och hotspots. Om du har tillräckligt med utrymme, tänk på att lägga till ett badrum. Det gör utrymmet mer funktionellt och takfönster kan hjälpa till att hålla det väl upplyst.

Förutom dina taklampor vill du förstärka ditt golv. Lägg sedan till en trappa, el och värme samt brandsäkerhetsåtgärder för att göra utrymmet beboeligt.

2. Installera delbredds dormers

Detta är ett bra val om en hel vindskupa är inte ett gångbart alternativ. En takkupa är ett fönster som sätts vertikalt på ett sluttande tak. Det hjälper till att få in naturligt ljus för att öppna upp ditt utrymme, och det ger också utrymme. Fönstren finns i en mängd olika alternativ.

Här är några takkupor att överväga:

Dubbelhängd: För denna typ av takkupor flyttas botten- och toppsektionerna uppåt och ner. De är bra att installera i hem utan luftkonditionering.

Flera fönster: Dessa är gjorda av glasmaterial och ger en känsla av historisk charm till ditt hem.

Böjda: Dessa tenderar att matcha fönster i böjd stil och skapa ett klassiskt utseende.

Båge: Dessa typer av fönster svänger ut när de öppnas och ger hela utrymmet ventilation.

3. Använd dubbelsidiga vindskupor

Detta liknar del- bredd takkupor men är på båda sidor. De ger extra ljus och kan göra utrymmet ännu mer inbjudande. Att ha den öppna känslan är perfekt om du vill lägga till ett extra sovrum. När du bestämmer vilken typ av takkup du vill ha finns det flera alternativ att överväga.

Här är några av de olika alternativen du kan välja mellan:

Gavelfront: Dessa är de vanligaste. Deras sluttande form gör att vatten rinner ner på sidorna och bort från huset.

Höfttakstak:

Ögonbryn/ögonlockstak: De har en bågform som hjälper till att bryta upp strukturen i byggnader.

Väggtakkupor: Dessa är inbyggda i väggen och ses vanligtvis i mindre fastigheter. De består av tre sluttande plan och är bättre lämpade för områden som är utsatta för orkaner.

Skapa ett mezzaninutrymme

Detta innebär att lägga till ett delvis öppet golv mellan de två mark och tak. Du kan öppna upp taket för att skapa ett extra område, vilket maximerar ditt vertikala utrymme. Eftersom du inte lägger till ett tillägg kan det vara ett kostnadseffektivt alternativ. Att ha ett extra sovrum kan också öka andrahandsvärdet på ditt hem.

Du behöver inget bygglov, men se till att följa byggreglerna innan du gör några strukturella förändringar. Se också till att ditt utrymme uppfyller brandsäkerhetsbestämmelserna. Du kommer att behöva installera en trappa och ett räcke för balkongen som kompletterar rummets stil.

Efter att ha lagt till en trappa måste en ingenjör beräkna golvets hållfasthet och eventuella nödvändiga ändringar av takkonstruktionen. Tänk på att taket måste isoleras.

Bästa sätten att använda ditt konverterade loft

När du har gjort de strukturella förändringarna är det dags att ta reda på hur du ska använda utrymmet. Här är några idéer för att komma igång.

Hemkontor

Att arbeta hemifrån har blivit en populär trend. Det kan dock vara svårt att hitta en plats i ditt hus för att få jobbet gjort. Din vind är en fantastisk plats eftersom den är avskild och kan hjälpa till att minimera distraktioner.

Dessutom kan arbetet på ditt loft göra det lättare att stänga av för dagen. När du lämnar ditt kontor kan din dator stanna på övervåningen. Detta gör det mindre frestande att slå på den igen senare.

Huvudsovrum

Ditt loft är ett utmärkt ställe att lägga till ett sovrum på. Att vara skild från resten av huset ger dig mer avskildhet. Tänk på att loftkonserveringar ger mer naturligt ljus, så överväg att lägga till gardiner för att minska mängden ljus som kommer in från fönstren på morgonen.

Ett extra sovrum ökar också andrahandsvärdet på din bostad. Många köpare tar hänsyn till antalet sovrum vid husjakt.

Extra vardagsrum

Ibland kan ditt vardagsrum kännas trångt med flera familjemedlemmar som tävlar om kontroll över TV:n. Att ha ett extra vardagsrum ger dig en plats att fly när du bara behöver ditt eget utrymme. Det är också praktiskt för familjer med tonåringar som värdesätter sin integritet. Det kan ge dem ett extra utrymme att umgås med sina vänner.

Lekrum för barn

Din vind kan vara en utmärkt plats för dina yngre barn att leka. Det låter dig också ha mer tillgängligt utrymme på bottenvåningen och hålla dina barns leksaker borta från besökande gäster. För att göra rummet mysigare, överväg att lägga till mjuka mattor och lugnande färger, som blå färger.

Loftkonverteringar för att spara pengar

Att konvertera din vind kan maximera outnyttjat utrymme och göra ditt hem mer attraktivt för potentiella köpare. Vissa konverteringar kräver extra kostnader, men att genomföra färre strukturella förändringar kan spara pengar. Tänk på dessa tips när du bestämmer dig för att förvandla ditt loft till ett fräscht nytt utrymme.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!