En Nybörjarguide till hur man Odlar den Perfekta Gräsmattan

Ditt hem är en tillgång, och även om ingen av oss borde basera våra första intryck enbart på utseendet, har ditt hems utseende från gatan en stor påverkan på dess attraktivitet och för att göra det säljbart.

Men vilka faktorer påverkar ditt hems trottoarkant?

  • Tillståndet för ytterväggarna (flisning eller väderbiten färg måste uppdateras)
  • Renlighet av fönsterarmaturer och rutor (rengör/byt glas och måla om/byt luckor
  • Övrigt skräp (trasigt) -dunfordon, krattor, spadar eller till och med barnleksaker)
  • Trädgårdstillbehör (flamingos och andra nyheter bör tas bort för ett konservativt utseende)
  • Skötsel av din gräsmatta (klipp gräset, ta bort döda växter, klipp häckar, plantera färska blommor etc.)

Men om du inte är en gröntummad trädgårdsmästare, kan det verka som en kamp fylld av ogräs och luktar av gödsel att lära sig att odla den perfekta gräsmattan. Slappna av, dock. Grässkötsel är inte så komplicerat.

Så om du vill lära dig hur du odlar den perfekta gräsmattan, här är en nybörjarguide. Och ja, alla kan göra det här!

Perfekt gräsmattavård: tips och tricks

Gräset är grönare på din sida av staketet Den mest önskade egenskapen hos en välvårdad gräsmatta är vackert Kelly-grönt gräs. Du har sett det här gräset; den är frodig, plysch och perfekt färgglad. Det skriker vår. Men hur får man det? Vilken är den perfekta gräsmattskötselhemligheten för den grönskan?

Tricket? Sprinklers. Och kanske lite gödning också. Ja, det kan verka kontraintuitivt att vattna och gödsla din gräsmatta. Behöver du inte klippa det mer? Men självklart! Gödsling av din gräsmatta kan hålla den friskare. Och sajten erbjuder alla steg för att gödsla din gräsmatta solo.

Lämna inte löven

Medan de flesta säljare släpper ut sina hem på marknaden under våren och sommaren, i vissa delar av landet, kan fallna gamla löv fortfarande belamra gräsmattan. Lämna aldrig löv! Kratta allt och gör kompost av dessa blad.

Underbara trädgårdar blommar med skönhet

Säg hej till våren/sommarens försäljningssäsong genom att plantera blommor och/eller annan grönska. Färgglada blommor och buskar intresserar ditt hem. Skapa rabatter på framsidan av ditt hem eller omge blomstrande träd med en cirkel av blommor.

Du vill dra in ögat, så din trädgårds placering bör vara symmetrisk, välplacerad och attraktiv för potentiella köpare. De växter du väljer ska också vara lätta att underhålla. Köpare kan skygga för en trädgård som kan vara svår att underhålla.

Så vad är bra blommor för din trädgård? Enligt Garden Design bör trädgårdsnybörjare överväga zinnias, impatiens, påskliljor, lavendel och andra rejäla sorter.

Trimma häckarna

Övervuxna träd, buskar och gräs är rörigt för ögat. Du måste trimma grönskan för att den ska se bra ut. Hur ofta du klipper gräset och klipper häckar/buskar beror på några faktorer. Mycket regn kommer att få grönska att växa. Men för lite regn kan fördröja tillväxten.

Om en brist på regn torkar ut dina gröna nyanser, kan du behöva vattna oftare. Men om du bor i ett område med torka kan du bli tvungen att ransonera vatten.

Allt torkat upp

Så vad händer om din perfekta gräsmatta faktiskt torkar upp under köpsäsongen? Vad händer om en torka innebär att du är förbjuden att använda sprinkler? I så fall måste du arbeta med torkan … och aldrig gå emot policyer för att spara vatten. Välj istället växter och blommor som klarar sig utan mycket vatten.

Det finns faktiskt många växter och blommor som kan överleva torka. Perennial Resource rekommenderar Yarrow, Agave, Allium, Baptisia, Dianthus, Echinacea samt många andra sorter.

Kom ihåg att om din gräsmatta torkar ut och lider, så är alla gräsmattor i ditt område det också. Du kan bara kontrollera det du kan kontrollera.

Översvämmad gräsmatta

För lite regn kan lämna din gräsmatta helt torr, men för mycket regn kan orsaka en enda röra. Så vad gör du med din gräsmatta om regnet aldrig verkar sluta?
Uppenbarligen kan du inte stoppa Moder Naturs tårar. Men du kan anlägga en regnträdgård om du har en sluttande gräsmatta.För mycket regn kan få svamp att blomstra … och du kan behöva använda en svampdödande medel. Om du är överväldigad av svamp och det verkar sprida sig, överväg att ringa en expert på gräsmattan.När du har tagit alla steg för att skapa den perfekt gröna, vackert blommande välskötta gräsmattan är det dags att ta några bilder!Om köpare tittar på mäklarens webbplatser för att hitta ett drömhus, behöver de så många bilder som möjligt för att göra storleken på din fastighet. Det är dags att visa upp din gräsmatta! Låt din mäklare ta foton av dina perfekta gräsklippsvanor.

Så hur många bilder ska du ta med för ditt hems bildspel? Det beror egentligen bara på. Om du har en vackert anlagd fram- och baksida av din trädgård, ta bilder av båda. Olika vinklar kan hjälpa köpare att få ett öga för din fastighet också.

Men inkludera inte bilder på bara buskar eller själva trädgården. Foton bör visa upp din trädgård/gräsmatta och utsidan av ditt hem.

Om du inkluderar fotot av din bakgård, försök att inkludera baksidan av huset i det fotot också. Detta hjälper köpare att visualisera layouten som den relaterar till hemmet.

Naturligtvis, om du älskar vissa delar av din trädgård som en vattenfunktion eller unik layout, är det ok att inkludera bilder i bildspelet. Allt som bidrar till skönheten i funktionaliteten i ditt hem bör presenteras! Många säljare inkluderar ett foto av sin redskapsbod så att köpare är medvetna om det extra lagringsutrymmet.

Att veta hur man odlar den perfekta gräsmattan kan bidra till att öka trottoarkanten för ett hem, vilket också kan påverka försäljningspriset positivt. Köpare vill ha bostäder som är välskötta och attraktiva, och ett landskap som har snyggt trimmat härligt grönt gräs och blommande blommor skapar en perfekt gräsmatta som är tilltalande för köparnas ögon.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!