Tips för en miljövänlig badrumsrenovering

Om du redan är inställd på att göra om eller uppgradera ditt badrum, hoppa på den gröna vågen och överväg att enkelt förvandla projektet till en miljövänlig badrumsrenovering. I de flesta fall kommer det inte att kosta dig mer att köpa miljövänliga produkter och du kan till och med spara pengar om du återanvänder föremål för att hjälpa till med övergripande hållbarhet.

Det kostar cirka 100tkr att slutföra ett genomsnittligt badrumsrenoveringsprojekt. Investeringen är dock väl värd kostnaden, eftersom du kommer att få tillbaka cirka 70 procent av din investering och försköna ditt hem i processen. Här är några fixar du kan smyga in i en miljövänlig badrumsrenovering.

1. Gör om gamla saker

Ogillar du de där ekskåpen i ditt hem? De kan vara svåra att matcha med golv, men många är byggda för att vara ganska robusta. Istället för att gå ut och köpa nya skåp, vilket kräver att du offra fler träd och en hel tillverkningsprocess, överväg att lackera om de skåp du redan har.

Ett annat alternativ är att köpa begagnade skåp hos en lokal loppa marknad eller bärgningsgård och lacka om dem för din plötsligt miljövänliga badrumsrenovering.

2. Installera vattenbesparande armaturer

Den genomsnittliga standardtoaletten står för så mycket som 27 procent av hushållens vattenanvändning. Att använda ett gråvattensystem, där vattnet från handfatet och duschen matar din toalett, hjälper till att spara vatten. Smarta toaletter använder 60 procent eller mindre vatten än äldre modeller.

3. Lägg till naturligt ljus

Vill minska din energianvändning? Lägg till naturligt ljus så att du inte behöver tända lamporna hela tiden när du går in i ett rum. Detta kan innefatta att lägga till ett eller två fönster, ett takfönster eller några glasblock för att verkligen lysa upp den miljövänliga badrumsrenoveringen.

4. Använd naturliga keramiska golv

Ta hänsyn till vilken typ av golv du väljer. Försök att hålla fast vid hållbara material som inte skapar en stor belastning på miljön i tillverkningsprocessen. Välj till exempel naturlig keramik eller bambu kontra laminat eller vinyl. Marmor och natursten är också bra val för badrumsgolv eller duschväggar.

5. Välj en bättre varmvattenberedare

Cirka 18 procent av ditt hems energianvändning går till att hålla din varmvattenberedare igång. Tyvärr sitter varmvattnet i tanken och används inte alltid när folk sover eller på jobbet. Om du ändå bygger om, överväg att investera i något som kommer att vara mindre slöseri, till exempel ett on demand-vattenuppvärmningssystem. En kondenserande varmvattenberedare är mycket effektivare än en konventionell varmvattenberedare. Ett annat alternativ är solvärmare.

6. Köp gröna färger

Använd färger med låga flyktiga organiska föreningar. Dessa bör märkas tydligt. De är mindre giftiga och mer miljövänliga än traditionell färg och kostnaden är minimal när den räknas in i den övergripande redesignbudgeten.

Medan du håller på, minska toxiciteten i ditt badrum på lång tid. -term genom att öva på effektiva naturliga rengöringsmetoder — ja, de fungerar verkligen!

7. Använd gröna byggmaterial

Alla byggmaterial skapas inte lika. Om du lägger till ett badrum eller på något sätt ramar in det och använder gipsskivor, se till att du köper material som är miljövänligt.

Sök upp företag som använder gröna metoder, till exempel timmerfabriker som planterar om träden de hugger ner för att förhindra avskogning. Vilken typ av trä och andra material du väljer påverkar också miljön. Om du är osäker på vad du ska använda, kontakta en grönentreprenör eller din lokala timmeraffär.

8. Hitta återvunna bänkar

Använd även naturliga material för dina bänkskivor. Du skulle kunna köpa en återvunnen produkt.

Varje produkt använder olika återvinningsmetoder, såsom återvunnet papper eller återvinningsvatten som används vid tillverkningen av produkten.

9. Köp en bättre frånluftsfläkt

Ett avgörande steg för att göra en grön badrumsrenovering är att investera i en frånluftsfläkt som har betyget Energy Star. Detta är inte bara mer energieffektivt, utan några av de nyare modellerna har fuktsensorer. Om du har problem med att din badrumsspegel immas, kommer denna typ av fläkt att lindra det problemet. Du bör också se till att fläkten ventileras utanför huset och inte bara på vinden.

10. Installera effektiva duschmunstycken

Duschning står för cirka 17 procent av din vattenförbrukning inomhus i ditt hem, lika mycket 1,2 biljoner liter vatten per år som används i USA. Den genomsnittliga duschmunstycket använder cirka 2,5 liter vatten varje minut. Smarta duscmunstycken använder betydligt mindre vatten. Med tiden kommer ett smart munstycke att spara pengar och spara miljön.

En miljövänlig badrumsrenovering

När du är i färd med att välja nya eller tidigare ägda material till ditt hem, är det ganska enkelt att se till att du slutför projektet på ett miljövänligt sätt. Välj artiklar baserat både på hur de tillverkades (förhoppningsvis med hjälp av gröna metoder), men också på deras långsiktiga energieffektivitet och påverkan på omvärlden.

Om alla arbetar tillsammans i små sätt att skydda våra naturresurser kan vi ha en stor inverkan på världen. Dessutom kommer ditt badrum att se superfint ut, och det är alltid ett plus också.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!