5 Moderna och Trendiga Exteriöruppgraderingstips och tricks från proffs

Vi vet alla att ett nytt lager färg på husets ytterväggar skulle få huset att se mycket snyggare ut, eller hur? Tja, för att vara ärlig, de flesta människor överväger inte att måla utsidan av sitt hus bara för att de inte tycker att det är till någon nytta. Kom ihåg att den första försvarslinjen mot regn, snö och is är en väl tätad och målad vägg. Inte bara kommer ett utmärkt målningsarbete att skydda huset från yttre element utan kommer också att förstärka husets visuella tilltalande tillsammans med att öka dess andrahandsvärde.

Människor betraktar ofta målning som ett gör-det-själv-projekt, för “hur svårt är det att måla väggarna med en pensel eller en roller?” Att sömlöst borsta färg på väggarna garanterar inte perfekt målade väggar. Om väggarna är skadade, har sprickor i dem, eller om du inte har de färdigheter eller rätt verktyg, kan ditt drömmålningsprojekt förvandlas till en mardröm inom några sekunder. Därför är det bästa samtalet att anlita en av de bästa yttermålningsföretagen.

Fortfarande inte tvingad med tanken på att anlita en professionell målare för jobbet. Inget svett. Om du fortfarande vill utföra det yttre målningsprojektet på egen hand, måste du följa nedanstående tips och tricks. Fortsätt läsa till slutet, eftersom vi har sammanställt en lista med 5 viktigaste exteriöruppgraderingstips och tricks från proffsen.

1. Överväg färgalternativen

Visste du att det finns två typer av färger som används för exteriörmålningen?

  • Vattenbaserad latex
  • Oljebaserad alkyd

Vattenbaserad latex är inte särskilt hållbar, eftersom den lätt kan tvättas med tvål och vatten. Medan den tenderar att torka snabbt, har ingen lukt och den är mindre känslig för sprickor.

Innan du målar väggarna med oljebaserade färger måste du tillsätta förtunningsmedel. De flesta professionella ytmålningsföretag överväger denna typ av färg på grund av deras hållbarhet och fläckbeständighet.

Läs etiketterna

Det finns vissa typer av färg som inte borde målas om temperaturen är 10 grader eller kallare, medan vissa av de formulerade färgerna kan användas för målning även vid 1 grad. Men hur ska du kunna veta vilken som är den optimala temperaturen?

När du köper färgen kan alltid läsa vad det finstilta säger. Det finns mycket information som är tryckt på baksidan av burken som hjälper dig med din exteriör uppgradering och målningsjobb!

Förbered ytan före målning

Du har alltid möjlighet att måla över den gamla målade ytan, endast om väggkonstruktionen är i sitt bästa skick. Se till att rengöra väggens yta för smuts, smuts, sandfläckar innan du målar.

När som helst, om du tror att du inte kommer att kunna fortsätta att måla huset, är det bättre att anlita ett av de bästa prisvärda exteriöruppgraderings- och exteriörmålningsföretagen nära dig.

När ska man använda borste eller roller

Det snabbaste och mest effektiva sätt att applicera färg på utsidan av huset är med båda; pensel och en roller. Använd en pensel för att måla på smala eller tunna ytor, kanter och små ytor. Använd en rulle som är liten i diameter för att måla stora ytor, till exempel sidospår och trimning.

Börja från toppen

Börja måla nära husets tak och sedan ner. Du måste måla insidan av sidospåren först, efter att du noggrant målat insidan, borsta gärna de större ytorna nu.

För att undvika överlappande färgmärken, försök att borsta från ett vått område till det andra våta färgområdet. När det är opraktiskt bör du måla på ett nyligen målat och torkat område och sedan överlappa det torkade målade området med några tum.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!