7 Bästa Växterna För Fönsterlådor – Tips & Guide

En fönsterruta kan ta ditt hems utseende till en ny nivå. Man kan enkelt skapa liv i fönstret med lite växter och blommor.         Men vilka är de bästa växterna för fönsterlådor?

Ta en titt på sju vackra alternativ för att komplettera ditt hem.

1. Pelargoner

Pargonalplantan fungerar perfekt för fönsterlådor eftersom den är mångsidig. Du kan välja mellan olika färger som vit, lila eller orange för att skapa en blandning. Dessa blommor är ettåriga, så de växer under en säsong innan du måste plantera om dem. Som ett resultat kan du njuta av dem från vår till höst. En praxis som kallas “deadheading” kan förlänga sin blomning till hösten.

Dessa växter växer bäst i full sol, men du kan hitta pelargoner som är perenner – och du måste hitta skugga för dessa typer. Kontrollera dina specifika fröbehov innan du planterar. Dessa komponenter gör pelargoner idealiska för fönsterlådor.

2. Penningblad

Det är bäst att fylla alla kala fläckar runt dina blommor med växter som penningblad. Dessa marktäckare kommer att växa över dina fönsterlådor för att skapa ett mur liknande utseende. De kommer antingen lime- eller guldfärgade, så de ser underbara ut tillsammans med både vår- och höstnyanser.

Du bör helst plantera dina penningblad så att de kan ha halvskugga.

3. Rosmarin och basilika

Visste du att du kan lägga till örter i dina fönsterlådor? Ett urval som rosmarin eller basilika kan skapa ett annat utseende – och du kommer att kunna äta dem när de växer. I synnerhet kan du använda dessa växter för fönsterlådor i full sol. Du bör prova ett val som persilja för fönsterlådor som får skugga.

Du bör undersöka möjliga örtval så att du kan välja alternativ som fungerar för dina fönsterlådors miljöer. De bästa växterna för fönsterlådor beror på ditt specifika klimat.

4. Krysantemum

Krysantemumplantan har blivit en stapelvara i höstträdgårdar. Om du vill sätta färg på dina höstfönsterlådor bör du prova dessa blommor. De anpassar sig perfekt till små utrymmen, så att du kan se till att de gör sig bra för ditt fönster. Du kan välja nyanser som rött, rosa och gult för att skapa ett vackert arrangemang.

Se till att ge tillräckligt med sol så att dina krysantemum blommar. Sikta på att vattna dem varje dag också. Som ett resultat kommer du att kunna njuta av perfekta höstfönsterlådor.

5. Murgröna

Om du vill ha en annan fyllmedelsväxt bör du prova murgröna . Denna stam tål nästan alla klimat, så du behöver inte ägna alltför mycket uppmärksamhet åt dina fönsterlådor. Du kan blanda murgröna med andra gröna växter för att bygga en neutral skärm också. Växtens löv kommer att växa över sina behållare, ungefär som penningbladen.

Det är viktigt att notera att murgröna kommer att brinna under direkt sol, så du bör skydda dina löv med skugga. Du bör komma ihåg att murgröna växer långsamt också. Dessa växter kan växa under varje säsong, men de klarar sig bäst på våren och sommaren.

6. Ringblommor

Den ettåriga ringblomman ger nyanser av koppar och mässing för dina fönsterlådor. De växer nästan var som helst, så du bör kunna integrera dem i varje fönster. Denna blomtyp behöver direkt sol, men du kan plantera dem med vilken jord du har till hands. Därför är de lätta att hantera.

Tänk på att ringblommor varierar i storlek och form. Du kommer att vilja välja franska ringblommor om du vill ha större blommor utan mycket höjd. Signet ringblommor har en mindre blomning, så du kan gruppera dem tillsammans med andra blommor för ett vackert arrangemang.

7. Kaladium

Denna tropiska växt fungerar som ytterligare ett gratis val för dina fönsterlådor. Om du upplever varje säsongs väder kan du odla kaladium hela sommaren för att njuta av dess skönhet. Dessa bredbladiga växter älskar skugga. Som ett resultat är det viktigt att hålla dem borta från all sol.Kaladiumväxten har krämfärgade, gröna, röda och rosa fläckar, så att du kan para dem med lämpliga blommor för att skapa en fantastisk fönstervy.

De bästa växterna för fönsterlådor

De bästa växterna för fönsterlådor sträcker sig långt och brett, men du kan inte göra ett misstag när du väljer bland dessa alternativ. Försök att variera dina val för att skapa ett anmärkningsvärd fönster.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!