Det bästa Sättet att Rengöra Laminatgolv

Om ditt hem har laminatgolv kan du undrar över det bästa sättet att rengöra dem och de olika metoder som finns. Även om det finns så många alternativ när det kommer till att rengöra vilken yta som helst, finns det alltid några val ur gänget, och laminatgolv är inte annorlunda.

I ditt hem förtjänar du det bästa av det bästa, och du kan sträva efter att få det oavsett vilka golv du råkar ha. Egentligen handlar det om specifikationer – att hitta exakt vad som fungerar för ditt hem och materialen inuti det.

Oavsett om du flyttade någon annanstans med andra golv än du är van vid, eller har nyligen bytt ut golven i ditt eget hem, laminatgolv kan ofta kräva viss skötsel. Det finns mycket att lära om att ta hand om vilket golv som helst, och nu är det en bra tid att komma igång nu.

Oavsett om du behöver några tips för att ta bort fläckar eller om du är helt ny. till hela ekvationen, här är några av de bästa sätten att rengöra laminatgolv.

Veckostädningar

Precis som vilken plats som helst i ditt hus, kan regelbundna städrutiner hjälpa dina golv att hålla sig rena och fräscha.

En av de första sakerna du kan hålla på toppen av är svepande. Det är bäst att sopa laminatgolv med en mjuk borste om möjligt, med en vinkel som hjälper dig att komma in i hörn och svåråtkomliga områden.

Förutom att sopa kan du använd även dammsugare på laminatgolv varje vecka, så länge du ser till att använda hårdgolvsinställningen, eftersom mattanställningen kan repa hårda golv och lämna märken på laminat.

Djupstädningar

Utöver den veckovisa rengöringar för att få bort damm och smuts ur vägen, du kommer att vilja få in en djuprengöring då och då.

Medan djuprengöring är vanligare för vissa än andra, är det viktigt att använda vatten sparsamt på laminatgolv, eftersom vatten kan få laminatgolv att bubbla, svälla och gå sönder. Det är därför laminatspecifika rengöringsprodukter vanligtvis är bäst för djuprengöring.

Om du planerar att använda en fuktig mopp kan du göra det varannan eller var tredje månad, men det är det bästa sättet att mopp laminatgolv är att använda en laminatgolvmopp speciellt designad för att ta hand om ditt golv. Hur du än väljer att djuprengöra kan det vara en stor återställning av dina golv att göra ett helt dyk då och då.

Plats Rengöring och fläckar

Om du har en specifik plats du vill städa upp eller en fläck som behöver tas bort, torka med en mikrofiberhandduk snarare än att gnugga är det bästa sättet att gå. Dessutom, om någon form av vax, tuggummi eller gelatin faller på ditt golv, kan du ta bort det med kyla, som is eller en ispåse, hjälpa till att få bort alla rester.

En av de mest överraskande lösningarna är för oljebaserade fläckar som fett, kosmetika och till och med andra färgspårande fläckar som markörer. För att ta bort färgfläckar kan du faktiskt använda aceton eller nagellackborttagningsmedel för att få jobbet gjort — inte att förväxla med tvättsprit.

Skydda dina golv

En detalj om laminatgolv är att det inte kan lackeras, så det är viktigt att behandla det försiktigt. För att skydda dina golv kan det vara lika viktigt att vara uppmärksam på vad du inte ska göra som de vanor du aktivt utövar.

Särskilt, att använda buffertar, hårda verktyg, sura rengöringsmedel, stålull , och mattvakuuminställningar på ditt golv kan lämna repor och skador. Se istället till att du skyddar dina golv genom att placera skyddsdynor under möbler och stolar, använda laminatspecifika mattor, placera entrémattor för att bli av med smuts och hålla husdjursnaglar klippta för att undvika onödiga repor.

På tal om produkter och punktrengöring, kanske du nu undrar vilka rengöringsmedel och tillbehör du ska använda på ditt laminatgolv. Från själva lösningarna till de andra tillbehören du kan använda, det finns några saker du kanske vill ha i din arsenal för att rengöra dina golv.

Förutom själva lösningen, Kommer sannolikt att behöva en laminatspecifik mikrofibermopp, en mikrofiberduk för att rensa upp mindre spill, aceton och, naturligtvis, en rengöringslösning för laminatgolv.

Om dessa inte görs. inte slå dig illa, du kan också välja en kombination av vinäger och bakpulver eller vinäger och vatten, eftersom många tycker att det är att föredra.

Vad du ska undvika

När det gäller att ta reda på vad du inte ska använda på dina golv, det finns några material du förmodligen bör undvika — inklusive både tillbehör och lösningar.

När det gäller tillbehör, som nämnt ovan, bör du undvika att använda mattinställningen på dammsugare, hårda borstar, stålull och allt annat som kan orsaka repor eller slitage när du rengör dina laminatgolv.

Du bör inte använda aggressiva rengöringsmedel eller andra rengöringsmedel som inte är avsedda för laminatgolv. Du bör också undvika att använda vanligt vatten för ofta – om alls.

Vad sägs om moppning?

Om du vill använda en standardmopp på ditt laminatgolv för djuprengöring, finns det några saker du måste komma ihåg:

Först, se till att du bara använder en traditionell mopp varannan eller tre månader, eftersom oftare än så kan vara för hårt på golven.

För det andra, övermätt inte med vatten, eftersom det kan orsaka slitage. Speciellt med oförmågan att lackera dessa golv, vill du behandla dem med respekt.

För det tredje, använd inte en ångmopp eller en våtmopp, eftersom de kan orsaka skador inklusive slitage och skevhet.

Kan du ångrengöra laminat?

För de som undrar om man kan ångrena laminatgolv är svaret ett rungande nej. Ångrengöring av laminatgolv kan orsaka irreparabel skada, vilket innebär att du inte bör försöka använda denna metod på några laminatgolv.

Hur man undviker mögel

Om du försöker undvika eller bli av med mögel i laminatgolv, det första steget är att djuprengöra och noggrant underhålla dina golv regelbundet. Om du redan har ett mögelproblem med dina golv finns det några steg du kan vidta för att reparera skadan.

Du kan få en specifik mögelrengöringslösning eller om du vill åka Gör det själv, du kan blanda vit vinäger med vatten och tvättsprit för att rengöra området noggrant. Du kan till och med lägga till eteriska oljor om lukten råkar vara besvärande.

Gör så dem skiner

Det bästa sättet att få dina laminatgolv att glänsa är att använda en ordentlig rengöringslösning som är avsedd för laminatgolv. Men om du vill gå lite längre än så kan du också prova att använda en dammmopp för att torka bort all smuts eller extra fläckar som kan smutsa ner ditt golvs glans. Dessa är fantastiska eftersom de är skonsamma mot dina golv men påverkar ändå.

Hur man rengör laminatgolv

Att städa dina golv ordentligt kan vara en av de viktigaste sakerna du lär dig när du städar ditt hem. Oavsett om du flyttar till en ny plats eller om du har en fläck som måste hanteras, det finns så många sätt att rengöra laminatgolv och få dem att glänsa. Föredrar du en specialiserad rengöringslösning, eller föredrar du gör det själv?

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!