Tips för att Förvandla ditt hem till ett AirBnB Boende

Att äga fastigheter – särskilt ett hem – i en önskvärd del av landet är inte bara en smart investering, utan det kan också vara din biljett till extra inkomst. Bostäder, lägenheter, duplex och till och med mindre stugor som är belägna på populära turistattraktioner kan vara idealiska kandidater för en uthyrningsbar Airbnb-tillflyktsort som marknadsförs till individer, familjer och par som letar efter ett bekvämt ställe att bo på under sin semester.

Alla fastigheter som ligger nära turistattraktioner, stora nöjesparker, storstäder eller andra heta platser för semesterfirare kan vara idealiska kandidater för Airbnb-bostäder. Så hur kan din fastighet bli det näst bästa Airbnb-paradiset med fem stjärnor? Även om det kan verka enkelt att lista ditt hem på Airbnb, finns det många detaljer som du måste följa innan du kan tjäna pengar och boka din första gäst.

Juridiska frågor om uthyrning

Inte vilket hem som helst kan vara en framtida Airbnb-retreat. Innan du lägger upp din egendom på bokningslistan för semesterfirare måste du undersöka de juridiska konsekvenserna av att hyra. Turister kan medföra juridiska komplikationer som stadsdelar kanske inte gillar, och som husägare är det ditt ansvar att se till att din fastighet förblir i överensstämmelse med alla stadgar och regler.

En av de största problemen för de som listar fastigheter på Airbnb är skulderna i samband med uthyrning. En husägares försäkring kanske inte täcker hyresgäster, och det kan innebära att du behöver köpa en separat försäkring eller lägga till en försäkringsförsäkring till din befintliga husägares försäkring.

Men Airbnb erbjuder en värdskyddsförsäkring som också fungerar “som primär försäkring och tillhandahåller ansvarsskydd till värdar och, i förekommande fall, deras hyresvärdar, under förutsättning att vissa villkor, begränsningar och uteslutningar

Innan du fattar något försäkringsbeslut, diskutera alla dina alternativ, täckningsbestämmelser och ansvarsskyddsbegränsningar med din nuvarande husägares försäkringsleverantör. Hyr aldrig ditt hem förrän du är helt täckt!

Framtida hyresgäster kanske också vill prata med en advokat för att diskutera affärsaspekten av Airbnb. Du kan behöva fråga om hur du skapar en firma eller affärsenhet för ditt Airbnb-företag. En advokat specialiserad på fastighetsrätt kommer också att hjälpa dig att bättre förstå de juridiska frågorna kring uthyrning och din roll som hyresgäst.

Alla inkomster som du tjänar på att hyra din fastighet räknas också som inkomst. Prata med din revisor om de skattemässiga konsekvenserna av hyresintäkter. Du kan behöva betala skatt om du tjänar mer än 30.000kr per år på uthyrningen.

Juridisk och finansiell checklista

 • Konsultera en advokat för att diskutera lagar om hyra eller hemdelning i din stad och delstat
 • Kontrollera stadgar och eventuella bestämmelser om uthyrning
 • Gå igenom din försäkring och diskutera din Airbnb-plan med din försäkringsagent för att se vad ytterligare täckning du kan behöva
 • Undersök Airbnbs försäkringsalternativ för täckning (men diskutera med din nuvarande försäkringsleverantör hur försäkringarna kommer att fungera tillsammans)
 • Träffa din revisor för att diskutera ditt skatteansvar
 • Boka inte gäster tills alla juridiska, försäkrings- och ekonomiska frågor är lösta!

Efter att de juridiska frågorna om uthyrning och försäkring är lösta kan du nu fokusera på att skapa en idealisk oas för dina gäster. Det roliga med att bli en Airbnb-värd är att bestämma stilen, temat och marknadsföringen av din egendom. Fastigheter ska vara inbjudande, bekväma och kännas som hemma. Eller snarare ett hem hemifrån.

Varje gäst letar efter något annat i sitt uthyrningsutbud. Vissa vill ha en udda inredning, andra vill ha en uthyrning som känns autentisk för området. Komfort är dock viktigt. Och det enda sättet som din fastighet kommer att ge bokningar på är hur väl den skildras i bilder. Med Airbnb är en bild värd allt – och de uppladdade bilderna kan göra eller bryta din framgång! Så här är vad du behöver göra för att skapa den mest framgångsrika uthyrningen i ditt område.

Din fastighet

Din fastighet kommer att vara någons hemmabas under hela semestern. Gör deras vistelse minnesvärd genom att skapa en fantastisk atmosfär. Varje hyresbostad bör innehålla en lista med regler och instruktioner för gäster – kommunikation är viktigt! När det gäller utseendet på din fastighet hjälper färgscheman, hemtillbehör och bekvämligheter alla att designa stilen och personligheten i ditt unika utrymme.

Så är basic bäst? Eller ska väggar målas i djärva, ljusa färger? Valet av målarfärg handlar inte nödvändigtvis om vad som är populärt nu, utan vilken stämning dessa färger återspeglar. Grönt är lätt för ögonen, blått frammanar havet och himlen, och gult är varmt och glad. Jordfärger är dock tidlösa. Dämpade bruna, beige, champagne och grå toner är neutrala färger som kan matcha nästan alla möbelnyanser. Om du vill ha en djärv färgton, måla en vägg med en stark accentfärg som röd och välj en diskret neutral för de andra väggarna i rummet.

Väggarna i rummet kan vara vita om det finns andra intressanta element i rummet – som blomsterarrangemang, växter eller till och med skulpturala armaturer. Men om du tycker att de kala väggarna ser för minimalistiska ut, gå till en secondhandbutik för att plocka upp unik konst eller inramade foton. Undvik kontroversiella detaljer som politiska affischer eller inredning med vuxentema. Filmaffischer, oljemålningar och utsmyckade speglar ger liv i ett rum.

Målnings- och väggchecklista

 • Tänk på neutrala väggar för en tidlös look
 • Välj en djärv accentvägg för att dra fokus till rummet
 • Använd målningar, dekorativa speglar eller snyggt inramade filmaffischer för att ge rummet ett tema

Välmöblerade rum

Möblerna i varje rum ska vara bekväma och inbjudande. Även om du inte nödvändigtvis behöver investera i nya möbler, om dina nuvarande föremål ser slitna, gamla eller föråldrade ut, kanske du vill uppgradera. Eller så kan du välja att tapetsera om, vilket kan vara ett billigare alternativ. Neutral nyanserad inredning kan också uppdateras med unikt mönstrade kuddar. Välj ljusa färger för att lägga till kontrast och intresse till rummet.

Bord och soffbord behöver också finputsning. Lägg till en vas med sidenblommor eller en unik mittpunkt som en liten skulptur. Du kanske också vill inreda med klassiska tidningar eller böcker. Se till att de här föremålen inte är investeringsbitar – ifall gästerna fångar dem eller tappar bort dem.

Möbelchecklista

 • Byt ut eller tapetsera om äldre eller slitna möbler
 • Håll bord fria från damm och repor!

Lägg till intresse med inredning som är lätt att rengöra, som vaser med sidenblommor, böcker, tidningar eller små skulpturer

Sovrum

Dina sovrum ska vara rena och bekväma. Sängkläder ska alltid vara tvättade och fräscha, fria från fläckar och rynkor. Madrasser ska vara nya och robusta; du kanske också vill täcka madrassen med fodral som skyddar mot vägglöss eller bara skaffa dig en latexmadrass som gör att deras dammkvalster är resistenta. Kuddar bör ha rena örngott och ett överdrag för allergener eller vägglöss rekommenderas också. Även om duntäcken eller falska duntäcken känns lyxig, är de svåra att tvätta. Välj täcken som enkelt kan slängas i tvätten eller snabbt tas till en kemtvätt.

Sovrumsnyanser och täcken stilar bör vara könsneutrala i nyans och stil. Modernistiska och samtida val känns chic och skapar en uppdaterad stil för sovrummet. Plädar, solida färger och ränder är bra val för täcken, täcken och accenter. Även om blommönster är rustika chica tenderar de att kännas mer feminina och det här mönstervalet kan begränsa attraktionskraften för din fastighet.

Sovrumschecklista

  • Nyttvättade sängkläder på varje säng (inga fläckar!)
  • Vägglössöverdrag för madrasser (valfritt, men en bra idé!)
  • Rena örngott
  • Lätttvättade täcken
  • Håll mönstren könsneutrala!

Vackra badrum

Ett rent badrum är ett måste. Men renlighet går utöver desinfektionsmedlet, de fläckfria badkaren eller en gnistrande vit toalett. Alla handdukar ska vara fräscha och rena, och badrum och linneskåp ska erbjuda några extra handdukar och bekvämligheter så att gästerna har tillräckligt med tillgång för sin vistelse.

Varje badrum bör också vara välfyllt med toalettpapper, och du bör tillhandahålla handdukar eller individuella pappershanddukar – helst i en dekorativ hållare. Handtvål ska vara ny i förpackningen eller så ska en ny oöppnad pump finnas tillgänglig. Duschen eller badkaret bör innehålla nya flaskor med schampo, balsam och tvålar med inslagna tvålar (eller en ny flaska duschgel).

Gästerna bör också förses med rena snyggt vikta tvättlappar. Och glöm inte att inkludera en hårtork och strykjärn i badrummet (du kan stoppa in detta under fåfänga, men se till att gästerna vet att det finns där). Det är inte nödvändigt att hårstylingverktyg ska vara dyra men de bör åtminstone vara av god kvalitet. Över internet kan du lätt hitta några av de bästa strykjärn och hårtorkar som ger bra kvalitet och är budgetvänliga också.

Så vilka tvålar bör du ha? Många hyresgäster väljer tvålar i små resestorlekar som kan köpas för ett litet pris i lokala butiker som. Se till att köpa tillräckligt för alla gäster att använda under hela vistelsen. Du kan också köpa mindre researtiklar i bulk online. Airbnb-ägare som vill skapa en exklusiv atmosfär väljer tvålar, schampon och lotioner av spakvalitet.

Checklista för badrumsbekvämligheter

 • Mycket rena handdukar och tvättlappar (minst en handduk per person!)
 • Små flaskor schampo /balsam och kroppstvätt (eller insvept tvål)
 • Välfyllt utbud av toalettpapper
 • Och glöm inte en hårtork!

Ett välfyllt kök

Alla fastigheter som har ett kök bör också tillhandahålla grundläggande matlagningsfaciliteter för gästerna. Ha diskmedel, handdukar och andra förnödenheter till hands för gästerna. Grytor och stekpannor kan också vara en stor fördel för gäster som vill laga mat under sin vistelse. Att tillhandahålla porslin och redskap är dock inte nödvändigtvis förväntat. Om du vill lägga till den förmånen för gäster kan det hjälpa till att öka ditt hems attraktionskraft. Men smutsig disk kan hamna på din städlista innan du kan boka nästa gäster.

Airbnb föreslår att du lägger till en “städavgift” för att täcka kostnaderna för att hålla din hyra i toppskick. Kom ihåg att inte alla gäster kommer att hålla sig till samma nivå av renlighet. Vissa kan lämna din fastighet lika ren som den dagen de kom, medan andra kan lämna efter sig en katastrof. Förbered dig på städkostnader, som kommer att läggas till de nattliga kostnaderna som gästerna ser. Enligt Airbnb, om du verkar få låga betyg för renlighet, kan du drabbas av straff. Du måste se till att ditt hem är rent, och det betyder noll mögel eller damm! Renlighet kan påverka hälsan, så det här området är en stor sak för gästerna.

Kökschecklista

 • Ordna grunderna – diskmedel, handdukar etc.
 • Grytor och stekpannor, porslin och redskap kan inkluderas men detta kan lägga till dina städfrågor
 • Tänk på en “städavgift” till täcka ytterligare kostnader för underhåll (denna avgift bör återspeglas i de angivna priserna).

Annonsera din bostad

När du listar din bostad hos Airbnb bör du ge gästerna en korrekt beskrivning av hyran. Lista de bekvämligheter du erbjuder och beskriv utrymmena (lägga till bilder, naturligtvis). Airbnbs webbplats anger att listan ska innehålla korrekta beskrivningar av “sovrum och badrums integritetsdetaljer” och att alla bekvämligheter ska vara tydligt förklarade, tillgängliga och fungerande. När en gäst har bokat ditt utrymme måste du också ange adressen till fastigheten.

Airbnb kräver fyra krav för fastigheter och deras ägare: “vara lyhörd”, “acceptera bokningsförfrågningar”, “undvik att avboka gäster” och “få positiva recensioner.” Håll alltid kontakt med hyresgäster, var villig att låta gästerna boka din egendom i förväg och ägare som avbokar gäster utan förvarning kan drabbas av straff.

När det gäller recensioner hjälper ditt företag att blomstra om du får bra feedback från gästerna. Gästens upplevelse kommer att vara det som driver andra att boka din fastighet. Om du inte behandlar dina gäster väl, om du presenterar din plats felaktigt eller om din plats är mindre än inbjudande och ren, kan och kommer dina betyg lida. Se till att du kommunicerar med gästerna och ger dem den bästa servicen under hela vistelsen!

Att äga ett hem är en investering, men ditt hem, lägenhet eller duplex kan också bli nästa fantastiska Airbnb. Om ditt hem ligger inom kort avstånd från turistattraktioner eller om du bor i en livlig stad, kan hyra din egendom hjälpa dig att tjäna extra pengar. Hyreslagarna i varje stad och stat varierar dock.

Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år?  Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!
Trädgårdssäsongen är här med allt vad den innebär i form av gräsklippning, beskärning, odling och uteliv. Vad hittar du på i år? Vi på Proffsmagasinet har allt du behöver för dina stora och små trädgårdsprojekt!