Hur mycket kostar ljudisolerade fönster? – Guide

Många husägare drömmer om att få lite lugn och ro, men buller utifrån kan göra det omöjligt för denna dröm att bli verklighet. Lyckligtvis finns det en lösning på detta problem. Ljudisolerade fönster kan dämpa buller och förvandla ditt hem till en fridfull oas. Men lugnet kostar. Hur mycket kostar ljudisolerade fönster? Det beror på. Här är vad husägare bör veta:

Hur fungerar ljudisolerade fönster?

Det enda sättet att dränka ljudet utifrån är att skapa en barriär mellan insidan av ditt hem och källan till bullret. Väggarna och fönstren i ditt hem hindrar de flesta ljudvågor från att komma in i ditt hem, men de kanske inte räcker för att helt blockera ljud utifrån. I det här fallet kan ljudisolerade fönster hjälpa till genom att blockera eller absorbera fler ljudvågor innan de kommer in i ditt hem.

Hur kan jag göra mina fönster ljudisolerade?

Installera fönster med flera fönster

Ett sätt att minska buller är att installera ljudisolerade fönster med flera fönster. Som namnet antyder är ett fönster med flera fönster utformat med mer än en glasruta. glasrutorna minskar buller genom att skapa en större barriär mellan ljudkällan och insidan av ditt hem.

Detta är det mest effektiva sättet att ljudisolera dina fönster, men det är också det dyraste. Kostnaden för ett nytt ljudisolerat fönster kan variera från mindre än 10 000kr för ett litet fönster till över 100 000 kr för anpassade rutor för att passa ett stort fönster.

Täta luftläckor

Buller kan passera genom de små hålen och sprickorna runt dina fönster. För att hålla buller ute, använd en fogpistol för att applicera ett nytt lager fogmassa runt dina fönster. Du kan köpa det material du behöver för detta projekt för mindre än 500kr, vilket gör detta till ett enkelt och billigt sätt att minska buller i ditt hem.

Installation fönster Pluggar

En fönsterplugg, som även kallas en fönstermatta, är en akustisk skummatta som är tillskuren för att passa in i din fönsterram. Materialet används ofta i inspelningsstudior för att absorbera ljudvågor, så det är perfekt för att minska brus i ditt hem. Dessutom är det billigt, så du behöver inte spendera mer än 1000kr för att slutföra det här projektet.

Mattan blockerar mer än bara ljud, den förhindrar också att naturligt ljus kommer in i ditt hem. Tänk på detta när du bestämmer dig för om detta är rätt alternativ för dig eller inte.

Lägger till luckor

Att installera invändiga luckor kan också blockera ljud utifrån genom att skapa en lufttät barriär runt varje fönster för att förhindra ljudvågor från att ta sig in i ditt hem. Dessa luckor är gjorda av hårda material som trä, som är känt för att minska ljud.

Att ha ett lugnt hem är inte den enda fördelen med att installera fönsterluckor. Dessa tidlösa fönsterbehandlingar är också vackra, så de kommer omedelbart att få rummet att se lyxigare ut. Men fönsterluckor är inte billiga, så detta är ett av de dyrare ljudisoleringsalternativen.

Använda fönsterfiltar

En fönsterfilt är ett tygark som fästs på ett fönster med hjälp av klämmor eller genomföringar. Fönsterfiltar är konstruerade av material som absorberar ljudvågor, som vinyl eller polyester. Precis som fönstermattor kan fönsterfiltar köpas för mindre än 1000kr.

En fönsterfilt kommer definitivt att överrösta en del av ljudet som kommer utanför ditt hem. Men eftersom den passar över ditt fönster kommer den också blockera ute naturligt ljus. Av denna anledning är detta inte ett bra alternativ för husägare som älskar att se naturligt ljus strömma genom sina fönster.

Vilka är fördelarna med att installera ljudisolerade fönster?

Att göra dina fönster ljudisolerade kommer att göra mer än att bara minska buller – det kan också:

Öka energieffektiviteten i ditt hem
Fönsterfiltar, fönsterluckor och fönsterproppar blockerar solljus under de varma sommarmånaderna så din luftkonditionering behöver inte förbruka så mycket energi för att hålla dig sval.

Att täta luftläckorna runt dina fönster kan också förbättra energieffektiviteten genom att hålla varm luft i ditt hem under vintern och sval luft i ditt hem under sommaren. Flera rutor fungerar på samma sätt genom att isolera ditt hem, vilket ökar dess energieffektivitet.

Spara pengar

Ljudisolering av dina fönster kan också lägga mer pengar i fickan. Ju mindre energi du förbrukar, desto mindre behöver du spendera på månatliga elräkningar. Detta innebär att ljudisolering av dina fönster faktiskt kan spara pengar över tid.

Det här är några av de många anledningarna till varför husägare väljer att ljudisolera sina fönster.

Sänk volymen med ljudisolerade fönster

Om du inte kan slappna av i ditt hem på grund av buller utifrån kan ljudisolerade fönster vara lösningen. Oavsett om du installerar nya fönster eller lägger till ljudisoleringsmaterial till dina befintliga fönster, kan blockering av ljud utifrån hjälpa dig att äntligen få lite lugn och ro hemma.

Kampanj på skruvar, skruvdragare, sågar och annat som du behöver för att bygga en härlig trall till sommaren med upp till 45% rabatt på utvalda produkter!
Kampanj på skruvar, skruvdragare, sågar med upp till 45% rabatt på utvalda produkter hos Proffsmagasinet!