Hur Hittar man Reglar i Väggen? Så Gör du!

Det absolut lättaste sättet att hitta reglar i väggen är att använda en regelsökare. Om du ofta behöver hitta reglar kan det vara klokt att investera i en regelsökare, men det finns även några andra sätt som du kan hitta reglar i väggen. Hur du gör detta ska vi titta närmare på i denna artikel.

Saker du borde veta om väggar

Reglar finns för att hålla upp gips på innerväggar och träpanel på ytterväggar. Det betyder att du alltid kommer att hitta en pinnbult, sidhuvud eller sidfot längst upp, på botten eller på hörnen på väggarna.

Hur långt ifrån varandra är reglar? Typiskt avstånd mellan reglarna är 16 tum i mitten och även på äldre hus är sällan större än 24 tum i mitten.

De flesta elektriska lådor för strömbrytare eller uttag är fästa på en regel på ena sidan. Det finns reglar på vardera sidan av ett fönster.

Här är de effektivaste sätten att hitta reglar.

Titta på trimmen för var den har spikats

Eftersom trim är fäst på reglarna, se om du kan se var det kan ha spikats. Dessa hål – gropar – är vanligtvis fyllda med spackel och målade, men du kan kanske upptäcka en för att identifiera var en regel befinner sig. Om du hittar en, mät i steg om 16 tum för att hitta de extra reglarna.

Leta reda på omkopplarna och uttagen, som indikerar en regel

Om du inte kan titta på trimmen, leta efter strömbrytare eller eluttag, med vetskap om att åtminstone ena sidan av dessa kommer att monteras på en regel. Du kan vanligtvis upptäcka reglar genom att knacka på vilken sida av uttaget som bär regeln. Mät sedan uttaget på regelsidan och använd det som utgångspunkt för att bestämma 16-tumsintervallen för regelavstånd.

Mät 16 tum från hörnet

Med reglar i allmänhet 16 tum i mitten kan du också göra beräkningar genom att mäta från ett hörn av rummet. Nu är alla rum inte bygga på sätt som gör att de kan delas med 16, så det är troligt att du har en regel som är mindre än 16 tum från ett hörn.

Försök med “knackningstestet” nära hörnet för att se om du kan bestämma var det kortare avståndet kan ha lagts till. (Ett ihåligt ljud när du knackar indikerar att det inte finns något bakom gipsväggen, medan ett mer solitt ljud skulle föreslå att det finns reglar där du kan skruva in.) Det här fungerar bara om du mäter ett hörn på utsidan av huset. Men det är värt ett försök.

Ett allmänt tips är att om du håller bygga ditt eget hus eller har rivit bort gipsen från några väggar för en ombyggnad, föreslår jag att du tar bilder på väggarna innan du stänger allt. Ta interiörbilder av varje vägg i ditt hus innan gipsväggen sätts upp så att du kan referera till dem när du letar efter reglar i framtiden.

Om allt annat misslyckas, överväga att använda den ständigt pålitliga utrustningen i form av en regelsökare. Detta är utan tvekan det effektivaste och snabbaste sättet att hitta reglar i väggarna.

ÅRETS STÖRSTA KAMPANJ HOS PROFFSMAGASINET ÄR HÄR! PASSA PÅ ATT FYNDA!
ÅRETS STÖRSTA KAMPANJ HOS PROFFSMAGASINET ÄR HÄR! PASSA PÅ ATT FYNDA!